Een sportiviteits-kampioenschap of doelpuntenmakers bijhouden met het grootste gemak

Aan Tournify voegen we voortdurend nieuwe functies toe. Veel vaker dan we in dit blog beschrijven. Daarom tijd voor een kleine samenvatting van al het nieuws van de afgelopen maanden, te beginnen met het allernieuwste: doelpuntenmakers bijhouden.

Spelerslijsten en doelpuntenmakers

Nieuw in Tournify is dat je individuele spelers aan een team kunt toevoegen. Naast dat je zo de team-indelingen via de publieke website van je toernooi kunt presenteren, kan je spelersstatistieken bijhouden. Denk aan de aanwezigheid, doelpuntenmakers, gele kaarten en keuze van een ‘speler van de wedstrijd’. Wat je wilt bijhouden bepaal je zelf onder Algemeen > Puntentelling. Eerder hebben we hieraan al de mogelijkheid toegevoegd om extra punten bij te houden, naast de normale wedstrijduitslag. Handig voor bijvoorbeeld een sportiviteitskampioenschap. Ook stel je het hier in als je meerdere sets wilt gebruiken, bijvoorbeeld voor een volleybal- of handbaltoernooi.

Een kleedkamer-indeling publiceren

De publieke website van je toernooi wordt een steeds betere vervanger van het klassieke programma-boekje. Je kunt nu een kleedkamer aan elk team toewijzen, zodat de deelnemers al voor aankomst weten waar ze moeten zijn. Uiteraard kan je deze indeling ook aan je diavoorstelling toevoegen.

Team logo's

Al even mogelijk, maar nog lang niet door iedereen ontdekt. Bij “Team informatie” op de Teams pagina kan je naast het vlaggetje, ook voor een logo kiezen. Upload vervolgens van elk team een logo en je publieke website en diavoorstelling krijgen een mooie visuele upgrade. Deze logo’s worden natuurlijk ook getoond op de Mijn Team pagina op de publieke website, waar iedereen eenvoudig zijn eigen team kan zoeken en volgen.

Ondertussen werken we aan het toevoegen van extra talen aan de app en gaan we het mogelijk maken om divisies, locaties, velden en dia’s van volgorde te wisselen. Wil je ook meedenken over nieuwe functies? Ga dan naar www.tournify.nl/manage/features (inloggen vereist). Hier kan je zelf een idee aandragen of reageren en stemmen op ideeën van andere gebruikers.

Andere verbeteringen

Naast de genoemde updates hebben we de volgende kleine verbeteringen doorgevoerd:

 • Je kunt de publieke website nu eenvoudig toevoegen aan het beginscherm van je telefoon. Eerder kreeg je en foutmelding die aangaf dat het toernooi niet was gevonden.
 • Bij een meerdaags toernooi of competitie wordt nu op de Resultaten pagina automatisch de volgende dag getoond, als alle wedstrijden van de voorgaande dagen al zijn ingevuld.
 • Teams worden alfabetisch gesorteerd op de Mijn Team pagina en bij het indelen van teams op de Indeling pagina.
 • We hebben een nieuw telefoonnummer en leveren nu support via WhatsApp, in plaats van via de Tidio live chat. Je kunt ons bereiken door te bellen of een bericht te sturen op/naar +31 20 211 71 09.
 • Bij het starten van een volgende fase in de beheeromgeving zie je nu alle poules waaruit de teams kunnen komen, ook als deze poule al bijvoorbeeld twee fases eerder is gespeeld.
 • Bij het aanmaken van een account wordt de tijdzone bepaald waarin alle tijden in de beheeromgeving en publieke website worden getoond. Voor huidige accounts staat deze op Europa/Amsterdam. Hierdoor kan er geen verschil meer optreden tussen de tijden in de beheeromgeving en op de publieke website. Je kunt de tijdzone wijzigingen in de instellingen van je account.
 • Als je Tournify op Internet Explorer gebruikt, dan krijg je nu een waarschuwing om aan te geven dat de website mogelijk niet goed werkt in deze browser. We raden aan om een moderne browser te gebruiken, zoals Google Chrome.
 • Bij het inschrijfformulier vroegen wij standaard “Wat is jullie teamnaam?”. Deze vraagstelling kan je nu zelf wijzigen bij de instellingen van de inschrijfpagina.
 • Het wedstrijdschema kan je eenvoudig exporteren naar PDF. Je kiest zelf welke dagen en onderdelen je wilt exporteren en of deze gesorteerd moeten worden op veld, tijd, poule of team. Een bug is opgelost waarbij bij het exporteren van het wedstrijdschema naar PDF twee wedstrijddagen door elkaar heen werden afgedrukt.
 • Als je een doorlopend abonnement hebt op Tournify, dan wordt je nu niet meer gevraagd om te upgraden wanneer je een bestaand toernooi kopieert.
 • Als je mede-beheerder van het toernooi bent dan kan je nu ook de link van de publieke website aanpassen, als je hiervoor de juiste rechten hebt.
 • Er is nu een knop om een uitslag te wissen nadat je deze hebt ingevuld. Eerder was dit alleen mogelijk door de getallen uit de stand weg te halen, maar veel gebruikers wisten dit niet. .
 • Scheidsrechters worden nu per wedstrijddag ingedeeld als je dit automatisch doet.
 • De starttijd van een veld kan je nu per wedstrijddag apart instellen.
 • Als je als Belgische ondernemer een aankoop doet, dan wordt het btw-nummer automatisch gecontroleerd en de adresgegevens automatisch ingevuld.
 • Je kunt nu een aangepast aantal punten aan een team toekennen voor een gelijkspel met of zonder doelpunten.
 • Je kunt nu zoveel sponsors toevoegen als je wilt, doordat je deze kunt verdelen over meerdere sponsorblokken van elk twaalf logo’s.
 • Je kunt elke diavoorstelling een eigen naam geven.
 • Bij een gelijkspel in een knock-outwedstrijd was het niet duidelijk welk team had gewonnen op de publieke website. Het winnende team wordt nu onderstreept.

Tags

  update
;